Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-24

EPIROC: RIKTKURSHÖJNINGAR EFTER RAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flera analyshus har höjt sina riktkurser för Epiroc efter torsdagsmorgonens delårsrapport.

Deutsche Bank anser att både kvartalsresultatet och rapportpresentationen gav ett stabilt intryck överlag, men anser att de inte innehöll mycket för att upprätthålla den kraftiga kursuppgången under senaste veckor.

"Vi höjer våra estimat med mellanhöga ensiffriga tal på resultatet, främst på grund av bättre än förväntade eftermarknadsutveckling, vilken verkar öka snabbt på marknader som inte längre är nedstängda, samt något större besparingspotential", skriver Deutsche och höjer riktkursen till 120 kronor, från tidigare 105, samt upprepar rekommendationen behåll.

Pareto höjer sin riktkurs för Epiroc med 5 kronor till 100 kronor jämnt.

"Organisk tillväxt och orderingång var i linje med våra förväntningar under andra kvartalet medan marginalerna var något bättre", sammanfattar Pareto som dock upprepar rekommendationen sälj för Epiroc "då vi ser bättre kurspotential i andra industribolag och sektorkollegor".

SEB upprepar rekommendationen behåll och justerar riktkursen från 115 till 120 kronor för Epiroc.

"Vi räknar med att marginalförstärkningen kommer att fortsätta tack vare besparingsåtgärderna, men i avsaknad av stora order, anser vi att aktien är för generöst prissatt för en rekommendationshöjning", skriver SEB.

Epiroc stängde på 122:50 kronor på torsdagen, ned cirka 2,5 procent för dagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.