Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-03

Epiroc slutför förvärv av specialist inom batterikonvertering för gruvfordon

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har slutfört förvärvet av verksamheten och tillgångarna i FVT Research Inc., ett kanadensiskt bolag med expertis på att konvertera dieseldrivna gruvmaskiner till batterielektriska fordon.

FVT Research, med säte i Vancouver, Kanada, konstruerar konverteringssatser för omvandling av dieseldrivna maskiner till batterielektriska versioner, samt bygger om gruvmaskiner till elektriska versioner. Bolaget har också nyligen deltagit i ett framgångsrikt projekt för att konvertera dieseldrivna Epiroc Scooptram ST1030 lastare till batterielektrisk. FVT Research har cirka 25 anställda och hade intäkter under 2020 om MSEK 27.

Epiroc meddelade (https://www.epirocgroup.com/se/media/corporate-press-releases/2021/20210913-epiroc-forvarvar-specialist-inom-batterikonvertering-for-gruvfordon) den 13 september 2021 att det hade slutit avtal om att förvärva FVT Research.

Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. För mer information om FVT Research vänligen se www.fvtresearch.com.

[image] En tidigare dieseldriven Epiroc Scooptram ST1030 lastare konverterad av FVT Research till batterielektrisk

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
media@epiroc.com

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har cirka 15 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se

Författare Cision