Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-20

EPIROC: UTMANINGAR KRING INKÖP OCH TRANSPORTER BESTÅR 2H - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruv- och infrastrukturutrustningsföretaget Epiroc räknar med att de globala störningar som påverkar bolagets inköp och transporter kommer att kvarstå även under det andra halvåret.

Det sade Epirocs vd Helena Hedblom vid presentationen av delårsrapporten.

Pandemin är inte över och Epiroc upplever störningar dagligen, men de är på en hanterbar nivå, sade Helena Hedblom vid presentationen.

"Vi har upplevt störningar under många kvartal nu. Det handlar både om störningar i inflödet och utflödet, men organisationen hanterar det mycket bra. Fast det kräver förstås mycket hårt arbete att dagligen hantera och prioritera flöden. Påverkan i andra kvartalet var egentligen inte materiell, men det blir mycket arbete operativt", uppgav Epiroc-chefen.

"Vi har fortfarande utmaningar i logistikkedjan, men påverkan på intäkterna var begränsad under kvartalet", skrev Epiroc-chefen på temat i delårsrapporten.

Beträffande efterfrågan uppgav Helena Hedblom i delårsrapporten att bolaget förväntar sig att efterfrågan på både utrustning och eftermarknad kommer att ligga kvar på en stabil hög nivå på kort sikt.

"Notera att denna kommentar speglar den underliggande marknadsaktiviteten – inte orderingången mätt i kronor", kommenterade Helena Hedblom vid rapportpresentationen.

Rapportens rörelseresultat var något lägre än vad analytiker i genomsnitt hade räknat med. A-aktien var ungefär oförändrad strax efter lunchtid på tisdagen.
Författare Direkt-SE