Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-09

Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Kina

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order för gruvutrustning och service från Dazhong Mining Co. Ltd. i Kina. Maskinerna kommer att användas för att expandera två av bolagets underjordiska järnmalmsgruvor på ett så säkert och produktivt sätt som möjligt.

Dazhong Mining har beställt ett flertal olika riggar för ortdrivning, produktion och bergförstärkning för användning vid gruvorna Zhouyoufang och Zhongxinji i Anhui-provinsen. Ordern värderas till cirka MSEK 200 och bokades under tredje kvartalet 2021. Förutom utrustning inkluderar ordern service och utbildning på plats, inklusive sofistikerade simulatorer, vilka skapar en säker och realistisk miljö för att förbättra maskinoperatörernas kompetens.

Dazhong Mining klassificeras som ett nationellt grönt gruvbolag, vilket innebär att det är erkänt för sina hållbara gruvmetoder. Bolaget köpte också ett stort antal maskiner från Epiroc 2020.

"Epiroc är glada att åter kunna samarbeta med Dazhong Mining så att bolaget kan expandera sin verksamhet ytterligare samtidigt som det stärker sin säkerhet, hållbarhet och produktivitet", säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

"Vår verksamhet har verkligen blivit mer säker, miljövänlig och effektiv tack vare Epirocs utrustning och service", säger Dazhong Minings chef. "Vi är glada att den här modellen kommer fortsätta att tillämpas vid utbyggnaden av två gruvor. Vi har ett bra långsiktigt partnerskap med Epiroc som stöder oss med teknik på en hög nivå som främjar en hållbar utveckling av gruvindustrin".

De beställda maskinerna inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Simba produktionsborriggar, samt Boltec och Cabletec bergförstärkningsriggar. Maskinerna kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem, som möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid, och de flesta enheter kommer att ha Epirocs Rig Control System, RCS, installerat, vilket gör utrustningen redo för automation och fjärrstyrning. Utrustningen kommer att levereras under 2021 och 2022.

[image] Epirocs Boomer S2 ortdrivningsrigg är del av ordern från Dazhong Mining

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
media@epiroc.com

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har 14 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.