Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-16

ERICSSON:HÖJER MARKNADSPROGNOS 5G-ABONNEMANG -MOBILITETSRAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ericsson höjer sin prognos för det globala antalet 5G-abonnemang till 190 miljoner i slutet av 2020, från att tidigare ha bedömt att det skulle uppgå till 100 miljoner.

I slutet av 2025 räknar nu Ericsson med att antalet 5G-abonnemang ha växt till 2,8 miljarder, en höjning från tidigare prognos om 2,6 miljarder vid den tidpunkten.

Det framgår av Ericssons Mobilitetsrapport som publicerades på tisdagen.

"Samtidigt som tillväxten i 5G-abonnemang har dämpats på vissa marknader som ett resultat av pandemin, uppvägs detta av andra marknader där det accelererar, vilket leder oss till att höja vår prognos för antalet globala 5G-abonnemang vid slutet av 2020", skriver Fredrik Jejdling, chef för Ericssons affärsområde Networks, i rapporten.

En snabbare tillväxt i 5G-användandet i Kina, än vad som tidigare väntades, ligger huvudsakligen bakom prognoshöjningen. För andra delar av världen har vissa nedjusteringar däremot gjorts som en följd av effekter av pandemin, skriver Ericsson.

I Europa har exempelvis flera spektrumauktioner blivit försenade, vilket resulterar i en långsammare framväxt av 5G-abonnemang i det korta perspektivet. Även bedömningen för Nordamerika för 2020 och 2021 har sänkts, men till år 2025 väntas både Europa och Nordamerika nå samma antal 5G-abonnemang som Ericsson tidigare prognostiserade, enligt rapporten.

Vidare är Ericssons bedömning att 5G-nät kommer att bära nästan hälften av den globala mobila datatrafiken 2025.

För första gången lämnar Ericsson också en prognos över antalet anslutningar med fast bredband uppkopplat över mobilnätet, Fixed Wireless Access (FWA). Till i slutet av 2025 beräknas antalet FWA-anslutningar trefaldigas till nära 160 miljoner och stå för 25 procent av den globala mobila datatrafiken.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.