Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-19

ERICSSON/NOKIA: MED I 1 AV 3 CHINA MOBILE 5G-KONTRAKT-MEDIA(NY)

(Tillägg: mer information löpande i text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinesiska telekomleverantörerna Huawei och ZTE har tillsammans fått cirka 90 procent av 5G-basstationskontrakten från kinesiska mobiloperatörerna China Mobile och China Broadcasting Network, rörande totalt tre kontrakt för olika regioner i Kina.

Det skriver internationella media som hänvisar till ett dokument som publicerats i Kina på morgonen.

Ericsson har fått 9,6 procent av ett av de tre kontrakten och inte något i de andra två, enligt dokumentet. Denna andel är med nuvarande växelkurs värd cirka 10 miljarder kronor. Nokia har fått cirka 10 procent i ett annat av de tre kontrakten, men inte heller fått tilldelning i mer än ett kontrakt, och denna andel är värd motsvarande nära 18 miljarder svenska kronor.

Huawei fick majoriteten i alla tre kontrakt, som avser 5G-basstationer i tre regioner i Kina, och tilldelades 61 procent, 59 procent respektive 58 procent. ZTE fick 33,5, 30 respektive 29 procent av ovan nämnda tre kontrakt.

De andra två storoperatörerna i landet, China Telecom och China Unicom, ska också expandera sina 5G-kontrakt och tilldelningsbesked väntas inom "kommande veckor", skriver South China Morning Post.

"Vi känner till resultatet av China Mobile och China Broadcast Networks 700 megahertz upphandling av sitt gemensamma 5G-projekt och är glada över att få stödja våra kinesiska kunders investeringar i 5G-nätet", uppger en talesperson för Nokia för Nyhetsbyrån Direkt i ett mail.

Nokias talesperson påpekar också att bolaget för närvarande befinner sig i en "tyst period" och uppger att bolaget kommer att ge mer detaljer i samband med sin rapportkonferens den 29 juli.

Nyhetsbyrån Direkt har sökt Ericsson som för tillfället inte har någon kommentar till uppgifterna.
Författare Direkt-SE