Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-12-16

Essity- laddar för revansch     

Den 4:e april höll Essity årsstämma. Efter ett mellanår inledde Essity året med revanschsug vilket också återspeglats i Aktiekursen och VD:s anförande andades optimism. Efter att ha gått igenom förutsättningarna för året öppnade VD upp för frågor vilka inleddes med ett längre anförande av en representant för Greenpeace som även höll demonstration utanför lokalen.

Greenpeace kritiserade bolaget för hur de hanterade skogen men fick till svar att Essity var noga med att endast använda miljöcertifierat virke. Därpå följde en debatt kring hur bra de standarder som Essity använder sig av faktiskt var.

Därefter äntrade Aktiespararnas representant Sverre Linton talarstolen och ställde två frågor, den första angående Essitys kinesiska dotterbolag Vindas utveckling. Bolaget är noterat på Hong Kong-börsen men har i princip stått still under flera år, vilket föranledde vad Essity som största ägare kommer att göra för att få fart på aktien och verksamheten?

Som svar fick han att man ska agera som största ägare för att få fart på såväl aktiekurs som verksamhet och att man har förhoppningar att bolagets utveckling, efter ett par tuffa år, nu kommer att ta fart och att aktiekursen förhoppningsvis följer med då.

Den andra frågan gällde digitala bolagsstämmor och hur bolaget ställde sig till det. Till svar fick vi att det kunde man absolut tänka sig i framtiden men att man var tveksam till de legala möjligheterna. ”Enligt vår bedömning finns de legala möjligheterna så länge det finns möjlighet att delta såväl i stämmosalen som framför datorskärmen” replikerade Sverre Linton.

Därefter klubbades dagordningen av i snabb takt och stämman avslutades. En stämma som på det stora hela var tämligen odramatisk, med undantag för den bitvis intensiva och detaljerade debatten mellan bolaget och Greenpeace.  

Bevakare: Sverre Linton

 

 

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.