Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-13

EU: SVERIGE STÖTTAR EUROPEISKA SANKTIONER MOT KINA - REUTERS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sverige sade på måndagen att de stöttar fransk-tyska metoder som en respons mot Kinas nya säkerhetslag i Hongkong.

Det rapporterar Reuters.

"Det finns ett förslag på åtgärder, speciellt från Tyskland och Frankrike som jag kommer att stötta för att vi måste reagera på vad som händer i Hongkong", sade utrikesministern, Ann Linde.

Tidigare förra månaden varnade EU-kommissionens ordförande, Usula von der Leyen för "väldigt negativa konsekvenser" om Peking äventyrar Hongkongs självständighet.

Ännu har dock inte tjänstemän från EU klargjort vilka dessa åtgärder mot Kina skulle kunna vara, men mycket tyder på att de inte kommer att ligga i linje med mer formella sanktioner.

I stället diskuteras att förlänga förbudet av export av varor som kan användas till tortyr eller polisens arbete, såsom batonger och gummikulor. Vidare har det även föreslagits om att ge aktivister från Hongkong en långvarig flyktingstatus inom EU-blocket samt att öppna upp för fler möjligheter för studenter från Hongkong att studera i Europa.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.