Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

EURIS: RESULTATET BLEV -0,5 MLN KR 2 KV (-0,7)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlightlistade Euris, som erbjuder produkter till den veterinära hälso- och sjukvårdsmarknaden, redovisar rörelseintäkter om 0,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (0,2).

Resultatet uppgick till -0,5 (-0,7) miljoner kronor. Förbättringen förklaras främst av ökad nettoomsättning och sänkta rörelsekostnader, heter det i rapporten.

Euris vd och grundare Dario Kriz är av uppfattningen att förutsättningarna för att bolaget ska uppnå lönsamhet genom en ökad försäljning av blodtest är "mycket gynnsamma".

"Jag bedömer att bolaget ska kunna uppvisa vinst med en kundbas på motsvarande 50 svenska djursjukhus som dagligen använder Turboreader i sin kliniska rutin. Trots den pågående coronavirus (covid-19) pandemin har försäljningen per kvartal under 2020 en ökande trend", skriver Dario Kriz.

Under det andra kvartalet har bolaget fokuserat på igångkörning av nytillkomna distributionskanaler samt fortsatt bearbetning av den svenska marknaden.

Vidare bedömer han att försäljningen genom bolagets nya distributörer utomlands kommer i gång efter sommaren.

Under april månad stärktes bolagets kassa med 1,5 miljoner kronor genom en emission.

"Tack vare detta kapitaltillskott kan vi fortsätt att växa verksamheten med siktet inställt på att börja leverera ett positivt kassaflöde", skriver Dario Kriz.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.