Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-02

EUROPABÖRSER: BLANDAD UTV, ASML UPP I AMSTERDAM, STOXX600 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna bjöd på en blandad utveckling på fredagen. Samlingsindexet Stoxx 600 stärktes 0,2 procent.

ASML, som är underleverantör till halvledarindustrin, adderade 1,2 procent i Amsterdam. Amerikanska chiptillverkaren Micron Technology uppgav att bolaget avser använda ASML:s EUV-chip i produktionen med start år 2024.

Londonbörsens FTSE 100-index ned 0,1 procent.

I toppen av indexet återfanns analysföretaget Informa, som stärktes 3,5 procent, efter att Berenberg skruvat upp sin riktkurs för aktien. Analyshuset uppger att utsikterna, trots kortsiktiga utmaningar, är fortsatt stabila på längre sikt.

Fastighetsutvecklaren Taylor Wimpey steg 0,3 procent efter en optimistisk sektorrapport från Jefferies, rapporterade Dow Jones.

I Paris var CAC 40-indexet var oförändrat.

Franska åklagare har inlett en utredning på grund av misstankar om att flera internationella klädkedjor döljer människorättsbrott i leverantörskedjan, brott som begås i Xinjiang-provinsen i Kina, rapporterar den franska nyhetssajten Mediapart. Ett av bolagen som utreds är SMCP, vars aktie backade 0,4 procent på fredagen.

I Tyskland backade DAX-indexet 0,3 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.