Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-28

EUROPABÖRSER: LVMH BACKADE EFTER RAPPORT, STOXX 600 +0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande Europabörserna hade en blandad utveckling under tisdagen. Rapportaktuella Peugeot och LVMH, som släppte rapporter efter börsens stängning på måndagen, stod i fokus.

Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,5 procent.

Parisbörsens CAC 40-index retirerade 0,2 procent.

Lyxkoncernen LVMH redovisade siffror för det första halvåret på måndagskvällen. Nettovinsten rasade med 84 procent, samtidigt som omsättningen var ned 27 procent. Aktien backade 4,1 procent.

Peugeot steg däremot 2,4 procent efter bolagets halvårsrapport. Nettovinsten var 695 miljoner euro, vilket 2019 uppgick till 1,8 miljarder. Fordonstillverkaren meddelade att bolaget tror på en solid återhämtning för andra halvan av 2020.

I Frankfurt var DAX-indexet oförändrat.

Media rapporterade under tisdagen att tyska Wirecard bötfällts för flera år sedan av Visa och Mastercard för att en stor andel av de utförda transaktionerna varit bedrägerier. Något som kan komma att sätta press på den kommande försäljningen av det skuldtyngda bolaget. Aktien stängde 1,1 procent högre.

I London steg FTSE 100-indexet 0,4 procent.

Centrica steg drygt 6 procent till 50 pund per aktie efter att finanshuset Jefferies höjt rekommendationen till köp och riktkursen till 60 pund per aktie från 29.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.