Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-02

Everysport Media Group: Elite Prospects slutkundstjänst når 10 000 abonnenter

[image]  

ESMG:s internationella hockeysajt Elite Prospects har idag nått en stark milstolpe. Under torsdagen passerade slutkundstjänsten EP Premium 10 000 betalande abonnenter. - Det här är ett kvitto på att EP Premium verkligen hittat rätt på marknaden, och ger oss en stark basnivå för att kunna utveckla och förädla tjänsten med ännu bättre innehåll och fler funktioner för hockeyälskare, säger Hannes Andersson, VD för ESMG.

Elite Prospects är sedan länge en auktoritet inom global hockeymedia, med över 1 miljon unika besökare per vecka från hela världen. Tidigare under året släppte sajten lokala nyhetssajter i Tyskland och Finland, och när en intensiv hockeysäsong nu börjar gå mot sitt slut kan företaget summera 10 000 betalande abonnenter på prenumerationstjänsten EP Premium.

Slutkundstjänsten EP Premium släpptes i juni 2018 och har byggts ut löpande genom åren. Bland annat med det redaktionella konceptet EP Rinkside, karriärverktyget EP Verified och ett 30-tal unika funktioner riktade mot hockeyfans, aktiva spelare och professionella användare inom media och klubbvärlden. Tidigare i veckan släppte Elite Prospects också sin årliga guide inför NHL-draften, vilket hjälpte till att knuffa tjänsten över 10 000 aktiva kunder som varje månad betalar 9 dollar / 90 SEK / 9 euro.

- Det är ett mycket fint delmål att nå 10 000 betalande kunder, men det är också bara början. Potentialen är fortfarande enorm. Det här ger oss en solid bas och finansiell trygghet för att bygga vidare på konceptet i ännu högre tempo. Vi har gott om nya funktioner mot fans, spelare och hockeyklubbar på ritbordet, vi designar just nu en helt egen mobilapp och kommer att göra en ännu större satsning på innehåll under hösten, säger Peter Sibner, USA-chef på ESMG och varumärkesansvarig för Elite Prospects.

I takt med att den internationella hockeyn har kommit igång på allvar efter pandemin har inflödet av nya kunder varit starkt under första halvåret. Framförallt är det kundbasen i Nordamerika som visar mycket stark tillväxt månad för månad. Men en 30-procentig nettotillväxt så här långt under 2021 förklaras också med att ett hårt arbete för att hålla en låg churn rate har givit resultat.

- I takt med att tjänsten hela tiden utvecklas och att vi tar fram funktioner mot nya användargrupper ser vi också att kunderna stannar kvar i större utsträckning. Andelen kunder som hoppar av är stadigt fallande och det är ett kvitto på att vi verkligen tillför något som är långsiktigt värdefullt för hockeyälskare, fortsätter Peter Sibner.

Eventuella frågor besvaras av:

Hannes Andersson, VD Everysport Media Group AB,
tel: +46 70 736  56 25
e-mail: hannes.andersson@esmg.se

Peter Sibner, President of ESMG North America / EliteProspects,
tel: +1 941 210 1900 (+1%20941%20210%201900),
e-mail: peter.sibner@eliteprospects.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.