Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-25

EVO fortsätter rasa - drar med sig börsen ner

wysiwyg_image

Stockholmsbörsen öppnade piggt upp men har vänt till minus vid lunchtid. Den primära anledningen till det finner vi att indextunga Evolution fortsätter att falla kraftigt på börsen. Bara idag är aktien ner 13 procent och senaste veckan kan nedgången summeras till hela 25 procent.

wysiwyg_image
Förstora bild

Kursgraf i Evolution sedan årsskiftet

Triggern till dagens fall finner vi att investmentbanken ABG Sundal Collier inte besvarade några frågor under sin konferens på onsdagen med anledning av anklagelser om att bolaget har närvaro på olagliga marknader och i USA-sanktionerade länder.

Evolution själva menar att så inte är fallet utan att anklagelserna i den anonyma och tvivelaktiga rapporten bygger på att aktiv manipulation av bolagets system har gjorts för att skapa intrycket att spel från sådana länder skulle vara möjligt.

Enligt ABG hade man under frågestunden velat få svar på Evolutions ståndpunkt kring en B2B-leverantörs ansvar kring KYC (know-your-customer) och intäktsandelen från olagliga marknader. Analyshuset påpekar att en annan branschkollega till Evolution inom B2B anser att en del av kontraktsavtalet med en operatör inkluderar vilka marknader ens produkt får bli erbjuden på.

Analyshusets uppfattning är att Evolution vet vilka regioner bolaget betjänar och om man bryter ned bolagets intäktsström, framgår det att icke-licensierade operatörer från svarta och gråa marknader har varit bolagets främsta tillväxtdrivare. Det får ABG att tro att om Evolution hade tvingats rensa upp sin kundbas att det finns risk för en betydande nedsida i förhållande till konsensusestimaten.

Källa: Nyhetsbyrån Finwire

Författare Redaktionen