Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-21

EVOLUTION: TILLVÄXT LIVE OCH INTEGRATION NETENT BAKOM MRG - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Evolutions rapport för det andra kvartalet var något över analytikernas högt ställda förväntningar. Ebitda-marginalen bet sig fast på den nivå på 68 procent som bolaget nådde i det första kvartalet och vd Martin Carlesund räknar med att den nivån kommer att hålla under resten av året – en högre guidning än den på 65 procent som gavs i januari med andra ord.

"Det är alltid känsligt hur man lägger orden, men jag räknar med att vi kan hålla den här nivån som vi har just nu så det är ju en indikering, guidning, riktning för året. Vi räknar ju inte med att vi faller tillbaka till 66 procent utan vi räknar med att vi ligger kvar på den här 68-nivån på ett ungefär under resterande del av året", säger Martin Carlesund i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt

Vad är det som framför allt ligger bakom den starkare marginalutvecklingen sedan den förra guidningen som ni gav i januari?

"En av de saker som händer och som man måste ha respekt för är att vi taktar på en omsättningsökning inom live på 60 procent och vi ligger även före med integrationen av Netent där vi kommer att leverera lite mer och det påverkar också marginalen. Den integrationen har gått med en väldig fart."

Apropå slottspel (RNG) så minskade omsättningen jämfört med samma kvartal förra året, men ökade något jämfört med det första kvartalet i år. Du skriver i rapporten att du räknar med högre tillväxt under de kommande kvartalen. Vad ska ligga bakom tillväxten och hur stor kan den tänkas bli?

"Det är lite svagare säsongseffekt i det andra kvartalet än i det första och vi ökar lite grand men samtidigt minskar vi mot föregående år och tittar man på Netents siffror förra året så är det en liten kulle i det andra kvartalet för dem sedan är det lite lägre omsättning under andra halvåret. Så vi räknar med en förbättrad fart, men vi guidar inte på tillväxten."

Vilken geografisk region var det som bidrog mest under det andra kvartalet?

"Vi har tillväxt i hela världen framförallt på live, men Asien och USA har en fantastisk tillväxt och potential."

Är det något du är mindre nöjd med under kvartalet som gått?

"Det ligger i sakens natur och det är mängder med saker som jag tycker att vi kunde gjort bättre och snabbare. Jag är väldigt glad att vi går live i morgon (torsdag) i Michigan där vi fick godkännande i går, men den processen har tagit alldeles för lång tid. Det har vi arbetat hårt med under det andra kvartalet." (Michigan öppnade för onlinespel i januari 2021)

Sist men inte minst, hur har starten på det tredje kvartalet varit?

"Jag ser fram emot den andra halvan av 2021."

Du vill inte gå lite djupare än så?

"Vi gör inte det. Jag tycker att vi har bra fart med hög effektivitet och aktivitet där alla medarbetare kämpar. Nu går vi in i andra halvan och jag ser fram emot det."
Författare Direkt-SE