Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

EVOLUTION/NET ENT: HADE FEL OM USA-ÖPPNING, COVID ÖKAT TEMPO-VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Öppningen av USA:s spel-och bettingmarknad är ett bärande skäl bakom Evolution Gamings bud på Net Ent. Tempot i öppningen har gått mycket snabbare än väntat och covid-19-pandemin har drivit en beteendeförändring som varit märkbart gynnsam för onlineoperatörer, säger vd Martin Carlesund under en telefonkonferens.

Evolution Gamings bud på Net Ent, lagt till 19,6 miljarder kronor med en premie på 43 procent jämfört med tisdagens stängningskurs, ska möjliggöra expansion både sett till produktutbud och geografiskt till USA-marknaden, säger Martin Carlesund. Öppningstakten har ökat markant av covid-19 och den beteendeförändring som konstaterats när kasinomeckat Las Vegas fått hålla stängt.

"Jag hade helt fel om USA som trodde det skulle dröja 5-10 år innan marknaden var etablerad och igång, det går mycket snabbare än de 5-10 år som jag hade väntat mig", säger Martin Carlesund.

På frågan om USA-marknaden utgör ett betydande skäl är svaret kortfattat ja.

"Tempot i Pennsylvania och Michigan är mycket högre än vi trott på förhand och mycket tycks bero på att covid-19-situationen har ändrat beteendemönstren och flyttat spelandet online. Las Vegas stängde, och folk började tänka online i stället. Tempot kommer öka härifrån också, vi kan inte säga med hur mycket men det kommer öka", säger Martin Carlesund.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.