Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-22

ExeoTech: ExeoTech förvärvar 10 % av ReCap Moduler AB

EXEOTECH FÖRVÄRVAR 10 % AV RECAP MODULER AB

ExeoTech har genomfört en riktad emission om totalt 187,5 miljoner aktier till kurs 0,004 kr, vilket motsvarar slutkursen på NGM-MTF per den 19 oktober 2018. Emissionen uppgår till cirka 0,75 MSEK. Emissionen genomförs för att förvärva 10 % av aktierna, via nyemission, i ReCap Moduler AB.

ReCap Moduler AB (www.recapmoduler.se http://www.recapmoduler.se ) bildades under 2017 och utvecklar miljövänliga modullösningar för framförallt tillfälligt boende, bl.a. studentboende, men även miljövänliga tvätt- moduler. Ett koncept framtaget av entreprenören Hans Ericsson, som idag äger 25 % av bolaget och ansvarar för försäljning och utveckling.

Under 2018 har ReCap Moduler framgångsrikt påbörjat kommersialiseringen av bolagets produkt. Bostadsmoduler har bl.a. levererats till Böda Sand Camping på Öland, Sveriges största camping, och tvätt-moduler till Telge Bostäder, Södertäljes största bostadsbolag. Sedan produkten lanserades i mars 2018 har leveranser till ett värde om cirka 4 MSEK skett. ReCap Moduler för nu förhandlingar med ett flertal intressenter, framförallt kommuner och bostadsbolag, om både moduler för tillfälligt boende och tvätt-moduler.

ReCap Moduler genomför nu en emission om totalt cirka 1,3 MSEK, i vilken ExeoTech deltar. Emissionslikviden är avsedd till att finansiera bolaget fram till break-even vilket bolaget förväntas uppnå break-even under 2019. Emissionslikviden skall bidra till utökad marknadsföring och uppbyggnad av produktionslina.

ExeoTechs styrelsemedlem Henrik von Essen är sedan tidigare investerare i ReCap Moduler och styrelsemedlem i bolaget och har därför inte deltagit i beslutet eller dess handläggning.

I en kommentar säger ExeoTechs verkställande direktör Jesper Birgemo, ReCap Moduler har med tagna order och genomförda leveranser en bevisad produkt. Bolaget arbetar på en expansiv marknad där dess tydliga miljöprofil är en klar styrka och ett viktig kriterier i vårt investeringsbeslut. Vi deltar nu i en nyemission som ger oss cirka 10 % av bolaget. ReCap Moduler uppfyller väl de kriterier ExeoTech Ventures ställer på opportunistiska investeringar. Vi hoppas nu att detta skall vara den första av ett flertal investeringar där vi förvärvar minst 10 % och högst 40 % i starkt entreprenörs drivna bolag där vi investerar jämte entreprenören tillsammans med andra investerare.

22 oktober 2018

För mer information kontakta:
Jesper Birgemo, VD/CEO, jesper.birgemo@exeotech.se mailto:jesper.birgemo@exeotech.se
ExeoTech Invest AB (publ)
Tel 070-895 39 34

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ExeoTech Pressrelease 2018-10-22.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24347

Om ExeoTech Invest

ExeoTech Invest AB (publ), (ExeoTech) 556536-0954, affärsid är att bereda sina aktieägare en konkurrenskraftig avkastning genom att förvärva, utveckla, och avyttra rörelsedrivande bolag. ExeoTech skall i första hand investera i hel- eller delägda rörelsedrivande bolag, både noterade och onoterade, inom tillverkning, handel och logistik och med tonvikt på livsmedel.

ExeoTech är noterat på NGM-MTF (ETIN)

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.