Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-12-16

ExeoTech: ExeoTech ingår intentionsavtal om förvärv av restauranggrossist i Skåne

EXEOTECH INGÅR INTENTIONSAVTAL OM FÖRVÄRV AV RESTAURANGGROSSIST I SKÅNE

ExeoTech Invest AB (publ) ("ExeoTech") har ingått ett intentionsavtal om att förvärva rörelsen (inkråmet) från en Skånebaserad restauranggrossiströrelse, en verksamhet som på årsbasis omsätter cirka 10 MSEK och visar positivt resultat. Avsikten är att förvärvet skall slutföras innan den siste januari 2017. Produktmässigt och geografiskt kompletterar denna verksamhet den som idag bedrivs inom MBN Trading AB. Den passar även väl ihop med det sedan tidigare aviserade förvärvet av rörelsen (inkråmet) av en Stockholmsbaserade livsmedels distributionsverksamhet. Avseende detta förvärv är allt klart men överlåtelsen har försenats av sjukdom.

Restauranggrossiströrelsen kommer att integreras med MBN Trading AB. Den totala köpeskillingen beräknas uppgå till cirka 1,5 MSEK.

I en kommentar säger ExeoTechs verkställande direktör Jesper Birgemo "Vi fortsätter med detta att bygga upp vår livsmedelsdistributionsverksamhet i Sverige och bredda vårt sortiment ytterligare. Minst lika viktigt är att vi genom förvärvet etablerar egen lagring och distribution i Skåneregionen vilket även stärker våra övriga verksamheter."

16 december 2016

För mer information kontakta:
Fredrik Nygren, Styrelseordförande, fredrik.nygren@exeotech.se mailto:fredrik.nygren@exeotech.se
Jesper Birgemo, VD/CEO, jesper.birgemo@exeotech.se mailto:jesper.birgemo@exeotech.se
ExeoTech Invest AB (publ)
Tel 070-895 39 34

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ExeoTech Invest Pressrelease 2016-12-16.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19215

Om ExeoTech Invest
ExeoTech Invest AB (publ), ("ExeoTech") 556536-0954, affärsid är att bereda sina aktieägare en konkurrenskraftig avkastning genom att förvärva, utveckla, och avyttra rörelsedrivande bolag. ExeoTech skall i första hand investera i hel- eller delägda rörelsedrivande bolag, både noterade och onoterade, inom tillverkning, handel och logistik och med tonvikt på livsmedel.

ExeoTech är noterat på NGM-MTF (ETIN)

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.