Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-16

Extra bolagsstämma Doxa AB

Gör om gör rätt och utvecklar företaget

Henrik Nedoh, som blev VD för Doxa 2018, har mer än 20 års internationell erfarenhet och har bland annat arbetat på Nobel Biocare som globalt ansvarig för deras produktportfölj med implantatsystem och har varit Marknasdschef för Asien.

Doxa som tillverkar och utvecklar bioaktiva vävnadsvänliga dentalprodukter behöver pengar för att finansiera sin kommande verksamhet. Beslut om nyemmission med företrädesrätt för aktieägare togs på den extra bolagsstämman 9 oktober.

Doxa som varit ett en-produktsbolag har nu ett förstärkt  team  inom de områden som behövs och har  tagit fram nya produkter.

Tillväxtstrategin för Doxa bygger på att man vill erbjuda marknaden fler Ceramirprodukter, med en kemisk uppbyggnad som liknar tandens material och är vävnadsvänligt.

 Under 2020 saluförs 2 nya produkter bl.a ett nytt tandfyllnadsmaterial och man kommer att satsa på marknads- och försäljningsaktiviteter på de ledande dentalmarknaderna i USA och Japan och senare i Tyskland.

Stor framgång nyligen vid lansering av en Ceramirprodukt i Japan då man ställde upp med undervisning för privata tandläkare och undervisning på universiteten, på mässor m.m.

Coronapandemin har medfört att man också digitaliserar sådana aktiviteter. Därför kan man med teknikens hjälp nå marknaden och delta på mässor i undervisnning m.m.

Produktutveckling kommer att ske tillsammans med starka samarbetspartners.

Litet bolag med stora möjligheter på en marknad som utvecklas mot en större efterfrågan och användning av bioaktiva produkter.

 

Datum/Plats:  2020 10 09 Uppsala

Styrelse: Ingrid Atteryd Heiman, Christian Lindgren, Ljubo Mrnjavac, Melker Nilsson, Pål Ryfors

VD: Henrik Nedoh                        

Närvarande: Aktieägare, 62% av aktier företrädda.

Bolagsbevakare: Amelie Hjelmstedt

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.