Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-09

Få råd med dina drömmar

wysiwyg_image

Denna text kommer från boken Få råd med dina drömmar som ges ut av Ung Privatekonomi tillsammans med Aktiefrämjandet.

”Om jag hade haft pengar hade jag gjort det här”. Det kan handla om ett semesterhus, att sluta arbeta tidigare eller att starta ditt eget företag. Oavsett vad drömmen är undrar vi, varför inte fråga hur vi når dit i stället för att sätta ett ”om”.

Alla kan spara på börsen, det kan vara 50 eller 1000 kronor. Det kan ta dig dit du vill eller stora steg på vägen genom snöbollseffekten även kallad ränta-på-ränta effekten då dina pengar jobbar i stället för att sitta stilla eller faktiskt också tappa i värde på grund av inflationen.

Hur börjar man?

Det behöver inte vara ett stort steg, du kan köpa din första fond eller aktie redan nu (om du läser det här innan 17:30, då börsen stänger för handel). Du öppnar ett konto hos valfri nätmäklare, sätter in önskad summa pengar och genomför ett köp i en fond eller aktie och du är i gång.

Börja litet och köp för en mindre summa, känns det bra fyll på allt eftersom. Det kan vara bra att sprida köpen, då träffar du höga nivåer men också de djupa dalarna och över tid sprider du risken.

Förverkliga dina spardrömmar med oss.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.