Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-22

Facebook ber om ursäkt: ”Grovt misstag”

wysiwyg_image

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg bad om ursäkt i en exklusiv tv-intervju med CNN natten till torsdagen som handlade om skandalen kring läckt användardata.

Det var i helgen som det framkom att dataföretaget Cambridge Analytica, med kopplingar till Donald Trumps presidentkampanj 2016, hade fått information från 50 miljoner Facebook-användare utan deras kännedom. Uppgifterna satte Facebook under luppen för bolagets hantering av användardata och användarintegritet.

Mark Zuckerberg adresserade skandalen först på onsdagen genom ett inlägg på Facebook där han skrev att bolaget gjort "misstag" och talade om hur bolaget har ändrat sin policy för att säkra att användarna är skyddade.

"Jag önskar att vi hade vidtagit dessa åtgärder tidigare", sade han i tv-intervjun. "Det … är antagligen det största misstagen vi har gjort här".

Han sade vidare att Facebook planerar att meddela alla vars data Cambridge Analtyica fick tillgång till, och tillade att han önskat att bolaget inte hade väntat så länge på att berätta vad som hänt.

Mark Zuckerberg sade också att han är villig att vittna i ett eventuellt kongressförhör.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.