Du är här

2018-01-17

Fall på Asienbörser

wysiwyg_image

De ledande Asienbörserna tog ett steg tillbaka på onsdagen efter att ha noterat rekordnivåer på tisdagen. Dollarn fortsatte försvagas på oro för myndighetsnedstängningar i USA i veckan.

Hongkongs Hang Seng-index backade 0,2 procent med it- och finansbolag som sänken, efter att ha stängt på sin högsta nivå sedan 2007 på tisdagen. I Japan backade Nikkei-indexet från sin högsta nivå sedan 1001.

Basmetallpriserna försvagades och ledde till nedgångar för Australiens gruvbolag BHP Billiton och Rio Tinto med mellan 2,5 och 3 procent. ASX200-indexet blev regional jumbo med minus 0,5 procent och stängde på sin lägsta nivå på en månad.

Bland enskilda aktier rusade Wanda Hotel Development, del av konglomeratet Dalian Wanda, med upp till 15 procent i Hongkong efter att ha aviserat försäljningen av sin andel av One Nine Elms, ett hotell- och bostadsprojekt i London. Enligt Financial Times sker detta efter press från Peking. Kursuppgången försvagades senare under handelsdagen.

Techcrunch rapporterade att Google "diskret" har öppnat ett tredje Kinakontor, vilket anses illustrera bolagets växande verksamhet inom hårdvara och annonsering, eftersom Googles sökmotor är blockerad i Kina.

Annonsverksamheten i Kina består bland annat av att sälja annonser till bolag som Huawei och Xiaomi samt hotell- och turismkoncerner för deras annonsering utomlands.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.