Du är här

2018-02-05

Fallet fortsätter på Asien-börser

wysiwyg_image

Asienbörserna föll på måndagen i en nedgång som tog sin utgångspunkt från amerikanska obligationer och spred sig till de internationella marknaderna.

"Den senaste tidens uppgång i obligationsräntorna har slutligen brutit det övernaturliga lugnet på aktiemarknaderna och indikerar en klar förändring av tonen", sade Patrik Schowitz, global multitillgångsstrateg vid JP Morgan Asset Management i en kommentar som Bloomberg tagit del av.

Nedgången i regionen leddes av Tokyobörsen, där Nikkei 225 index vid stängning hade fallit med 2,6 procent. Elektronikbolag, maskintillverkare och banker tillhörde förlorarna.

Sony och Honda Motor tillhörde ett fåtal bolag som gick mot strömmen. Sony avancerade 1,5 procent och Honda Motor stärktes 2 procent.

Vinsterna "har varit mycket mycket starka", sade Nicholas Smith, strateg vid CLSA i Tokyo till Bloomberg och påpekade att 69 procent av bolagen på Nikkei 225 som släppt sina kvartalsvinster har överträffat analytikernas förväntningar.

Vidare framhöll Nicholas Smith att Sony i slutet på förra veckan höjde sin vinstprognos och utsedde finanschefen Kenichiro Yoshida till ny vd samt att Honda Motor var ett annat bolag som höjde prognosen under den gångna veckan.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.