Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-07-01

Fastator gör miljardförvärv

wysiwyg_image

Fastator och dess största innehavsbolag Offentliga Hus i Norden har i ett antal separata transaktioner ingått avtal om att förvärva fastigheter med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 1,3 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Offentliga Hus förvärvar sex fastigheter i fem kommuner i Mälardalen, Dalarna och Småland med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 1,1 miljarder kronor.

Samtliga sex fastigheter är samhällsfastigheter med huvudsakligen kommuner eller regioner som hyresgäster. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 61.000 kvadratmeter och totala hyresintäkter om cirka 74 miljoner kronor.

Fastator förvärvar sex fastigheter i Storstockholm med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 0,2 miljarder kronor. Fastigheterna utgörs av en kombination av kassaflödes- och utvecklingsfastigheter. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 76.000 kvadratmeter och totala hyresintäkter om cirka 21 miljoner kronor.

Merparten av förvärven avses tillträdas under det fjärde kvartalet 2019. Förvärven avses finansieras med eget kapital och banklån.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.