Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-12-19

Fastator strukturerar om i sitt innehav - rapport från extra bolagsstämma

I arla morgonstund höll fastighetsbolaget Fastator extra bolagsstämma torsdagen den 19:e december. Syftet med stämman var att godkänna ett antal fastighetsöverlåtelser samt ett aktieägartillskott till ett intressebolag.

Att godkänna fastighetsöverlåtelser för ett fastighetsbolag låter kanske inte som något som skulle behöva påkalla en bolagsstämma. I detta fall skulle dock transaktionerna ske med närstående och då ska dessa, enligt god sed på aktiemarknaden (Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019:25), godkännas av en bolagsstämma.

Besluten innebar två transaktioner:

För det första att fastigheter överläts från Fastator till intressebolaget Offentliga hus, som helägs av bolaget Nordact som Fastator är hälftenägare i.

Samt för det andra att fastigheter överläts av Offentliga Hus till Industrisamhället, som  är ett helägt dotterbolag till Fastator.

Dessutom godkändes ett ovillkorat aktieägartillskott om 604 miljoner kronor från Fastator till Nordact. Detta kan tyckas märkligt då Fastator endast äger 50% av Nordact. Under stämman förtydligade dock Fastators Vd, Johan Kuylenstierna, att tillskottet motsvarade det som Nordacts övriga ägare hade tillskjutit under sommaren. Med andra ord var nu ägarna kvitt.

Efter knappt 15 minuter avslutades stämman och var därmed avklarad i god tid innan solen gått upp för dagen.

Bevakare: Sverre Linton

 

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.