Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-02-07

Fastighetsbolaget rasar - får flera sänkta riktkurser

wysiwyg_image

Fabege levererade en besvikelse till rapport för det fjärde kvartalet och aktien dök på beksed. Samma dag meddelar vd:n att han köper aktier i bolaget för uppemot en halv miljon. 

Under måndagen var det dags för fastighetsbolaget Fabege att redovisa sitt bokslut. Marknaden ställde sig mycket negativ till resultatet. Rapporten visade en rejäl nedgång i förvaltningsresultatet och styrelsen föreslog dessutom sänkt utdelning till sina aktieägare.  

Så här kommenterade vd Stefan Dahlbo rapporten: 

"2022 präglades av en osäker omvärld med kraftigt stigande inflation och höjda räntor. Vi levererar ett stabilt resultat med ökade hyresintäkter och positiv nettouthyrning. Vi upplever att aktiviteten på hyresmarknaden i Stockholm är god med bra efterfrågan på kontorslokaler i våra områden, dock något mer avvaktande mot slutet av året."

Marknaden var som ovan nämnt besviken och aktien dök på besked med 9% under måndagen. 

Under tisdagen fortsätter aktien backa och vid lunch är den ner drygt 3%.

De negativa signalerna följdes också under tisdagsmorgonen med en rad sänkta rekommendationer från flera olika analyshus och banker.  

Handelsbanken sänkte sin korta rekommendation från köp till behåll. Likaså gör DNB, och sänker dessutom sin riktkurs till 100 kronor. Goldman Sachs upprepar sin säljrekommendation och sänker riktkursen till strax under 70 kronor. Analyshuset Kepler Cheuvreux behåller sin köprekommendation, men sänker dock riktkursen till 107 kronor från tidigare 117.  

Vd passade på att köpa akiter

Igår kom även beskedet att Stefan Dahlbo köper aktier för nästan en halv miljon kronor i Fabege. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. Vd:n köpte 5 100 aktier i bolaget. Aktierna köptes till en kurs på 94,60 kronor per aktie vilket gör det hela till en affär på 482 500 kronor. 

 

LÄS MERRutger Arnhults Corem har sålt allt i Castellum

LÄS MERDärför ska du inte köpa investmentbolaget nu

Författare Jessika Bouveng