Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-26

FastPartners Vd vid årsstämman: "Vi ser ingen risk för räntehöjningar på 3 - 5 år"

FastPartners årsredovisning brukar inledas med VD Sven-Olof Johanssons tankar om det ekonomiska tillståndet i världen, men 2018 var alltför intensivt för att han skulle ha tid att filosofera och grubbla över det. Vi som gärna vill veta vad han tycker hänvisas istället till att läsa delårsrapporten eller att besöka årsstämman - helst ska man förstås göra bådadera. Vid stämman sa Sven-Olof Johansson att han inte ser någon risk för räntehöjningar på 3 - 5 år och att det nu är hållbarhetsarbete som gäller.

T ex ska:

- den sista fossila värmekällan i företaget fasas ut i år.

- all el vara miljömärkt med 0 koldioxidbelastning.

- alla bolagets fordon vara eldrivna år 2022.

Bolagets nettobelåningsgrad har sänkts till 50% från tidigare 60% och är nu utnyttjad till 49,5%. Utrymmet för affärer är därmed mycket litet vilket kanske gör att Sven-Olof Johansson får mer tid över att fundera på nästa års VD-ord i år.

Om han vill göra sig hörd innan dess kan han nyttja de sociala medier där bolaget numera är aktivt; Linkedin, Facebook och Instagram. Snapchat som till största delen används av unga flickor har FastPartner ännu inte blivit aktiva i. De sociala medierna ser bolaget som ett sätt att marknadsföra sig både mot kunder och framtida anställda. Vi aktieägare uppmanades att gå in på Linkedin och gilla det som FastPartner skriver där.

Hur är det då med bolagets digitalisering i övrigt? Jo, redan 2010 började man använda molntjänster för styrsystem och passersystem, nu går trafiken via s k VPN-tunnlar som anses vara mycket säkra.

Hur ska man då kunna ta sig in i sin bostad vid strömavbrott? Jo, om elen är borta några timmar så finns det batterier som kan öppna låsen, men vid längre avbrott får man hoppas att det finns någon inne i huset som kan komma och släppa in den som står utanför.

Apropå digitaliseringen ställdes frågan om FastPartner är moget att hålla hybridstämmor så att aktieägarna kan delta på distans via internet. Jo, sa Sven-Olof Johansson, vi finns redan i ett par digitala kanaler så det kommer nog.

VD kommenterade även framtiden för bolaget: "Väsentligt bättre än förra året."

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.