Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-07-31

FDA-besked ej negativt för Swedish Match

Swedish Match direktpåverkas inte av FDA:s förslag kring sänkta nikotinnivåer för cigaretter. Swedish Match ser inte heller någon negativ påverkan kring FDA:s förslag om att senarelägga tidpunkten för ansökningar om försäljningstillstånd för andra produkter, bland annat cigarrer.

"Från Swedish Match synvinkel ser vi inga negativa nyheter i detta", säger Swedish Match amerikanske chefsjurist Gerry Roerty till Nyhetsbyrån Direkt.

Han konstaterar dock att han endast har läst pressmeddelanden från FDA och avvaktar ytterligare dokumentation och information kring förslagen.

Swedish Match påverkas av FDA:s förslag om att senarelägga deadline med tre år för att lämna in information kring vissa nikotinprodukter, i en ansökan för att kunna få tillstånd att sälja produkterna.

"Deadline har senarelagts för vår cigarrverksamhet till augusti 2021 från ursprungligen augusti 2018", säger Gerry Roerty och tillägger att det bara ger Swedish Match längre tid att sammanställa informationen till FDA.

Även Swedish Match ZYN-produkt (nikotinprodukt utan tobak) påverkas och för den har deadline hos FDA förlängts till år 2022.

"Vi får sälja våra produkter på marknaden under tiden", säger han.

FDA-förslagen bidrog till att hela tobakssektorn i USA och London rasade på fredagen. Även Swedish Match drogs med i kursfallet.

Gerry Roerty ställer sig frågande till varför Swedish Match dras med i kursraset.

"Om du inte är i cigarettbusinessen verkar det här vara bra nyheter", säger han.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.