Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

FED: AKTIVITET STEG KNAPP TILL BLYGSAM TAKT – BEIGE BOOK (OMS)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den ekonomiska aktiviteten fortsatte att stiga för alla amerikanska distrikt. Ökningstakten var "knapp till blygsam" (slight to modest) i de flesta distrikt.

Det uppges i den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

Förändringarna uppges ha varierat beroende på sektor. I tillverkningsindustrin märktes generellt sett en måttlig ökningstakt. Bostadsmarknaden upplevde fortsatt en stabil efterfrågan för både nya och befintliga hem.

Kommersiella fastigheter fortsatte däremot att tappa i många distrikt, med undantag för varuhus och industri där byggnads- och leasingaktivteten var fortsatt stabil.

Privatkonsumtionen var fortsatt positiv. Vissa distrikt rapporterade en utjämning av detaljhandeln och ett visst upptick inom turism.

Restauranger i många distrikt uttryckte oro för att kallare väder ska slå mot försäljningen, då de har förlitat sig på servering utomhus.

Sysselsättningen steg i nästan alla distrikt men ökningstakten var fortsatt "långsam". Främst ökade sysselsättning bland tillverkningsföretag.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.