Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

FED: OJÄMN ÅTERHÄMTNING, VÄGEN FRAMÅT MYCKET OSÄKER - BRAINARD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Även om den starka återhämtningen i aktiviteten, efter den initiala förödelsen från covid-19, var upplyftande så har återhämtningen så här långt varit mycket ojämn, och vägen framöver är mycket osäker.

Det sade Fedguvernören Lael Brainard på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande.

Hon sade att genom åtagandet att erbjuda ackommodering tills tillkortakommandena i fråga om maximal sysselsättning har eliminerats och en genomsnittlig inflation på 2 procent har uppnåtts så kommer Feds nya framåtblickande guidning säkra att återhämtningen når de som har drabbats oproportionerligt hårt, vilket i sin tur leder fram till en bred och stark återhämtning.

"Fortsatta tillgångsköp kommer att hjälpa till att uppnå dessa resultat genom att hålla lånekostnaderna låga för hushåll och företag över hela räntekurvan", sade Lael Brainard.

"Detta starka stöd från penningpolitiken kan, om den kombineras med ytterligare riktade finanspolitiska stöd, vända en K-formad återhämtning till en brett baserad och inkluderande återhämtning som levererar bättre resultat överlag", fortsatte hon.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.