Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-19

Fem heta aktier

wysiwyg_image

Söderberg & Partners nya favoriter av aktie- och fondkaraktär.

På årets näst sista vecka kommer Söderberg & Partners med en lista över sina toppval.

Spännande aktier och fonder står högt i kurs hos det ansedda analyshuset.

Se hela listan här nedan.

MISSA INTE: Analytikern: ”Köpläge i industribolaget”

Fem omtyckta aktier

  • Millicom. En mer positiv tjänsteintäktstillväxt i Latinamerika bidrar positivt. Det gör även ett möjligt utträde ur Afrika som både skulle göra kassaflödet stabilare och ta ned risken i sin helhet.
  • Assa Abloy. Fina långsiktiga förutsättningar, stark konjunktur, möjlighet att göra förvärv och lättare jämförelsetal. Rejäl tillväxt och en geografisk riskspridning. Där har ni några av sakerna som Söderberg & Partners menar talar för låsbolaget framöver.
  • Nibe. Byggmarknaden i Europa kommer att förbättras vidare. Nibes organiska tillväxt, vilken drivs av en låg penetration av värmepumpar utanför Sverige och förutsättningarna kring att göra ytterligare förvärv, är av bra slag. Dessutom har värderingen fallit en aning.

SE ÄVEN: Årets stora kursraketer

  • Securitas. En stark utveckling i USA är en av många faktorer som ger Securitas fina möjligheter att skapa tillväxt. Söderberg & Partners gillar bolagets defensiva ramar, uppdaterade affärsmodell och ser kassaflödets styrka och möjliga förvärv som bidragande orsaker till att Securitas-aktien är något att ha.
  • Getinge. Medicinteknikjätten har haft det motigt på sistone. Men Söderberg & Partners ser en framtida ljusning för aktien. Inte minst på grund av att balansräkningen står stadigare efter nyemissionen, att större chanser finns till tillväxt och att avknoppningen av Arjo kan skapa värde.

LÄS OCKSÅ: H&M rasar vidare: ”Aktien ligger på slaktbänken”

Fonder som gillas

Söderberg & Partners ser även extra mycket i uppsida i fyra fonder.

  • JPM Europe Strategic Growth, som investerar i europeiska tillväxtbolag och har en stor diversifiering. Fonden har även utvecklats mycket väl historiskt sett.
  • Danske invest SICAV Europe Small Cap är också inriktad på bolag med åtminstone stora delar av sin verksamhet i Europa. Söderberg & Partners uppskattar att innehaven är utspridda på olika länder och rör sig inom skilda sektorer.
  • Cliens Sverige Fokus är, precis som namnet antyder, fokuserad på att hitta guldkorn på den svenska aktiemarknaden. Innehaven är mer koncentrerade. Det ger en större risk, men samtidigt finns även större möjlighet till ordentlig avkastning.
  • Nordea Småbolagsfond Sverige investerar allra främst i mindre bolag på den svenska marknaden. Just nu finns det omkring 60 olika bolag i portföljen som rör sig inom olika typer av branscher. En liten övervikt finns dock mot industrisegmentet.

Källa: Söderberg & Partners.

YTTERLIGARE LÄSNING: Dagens nya aktierekar