Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-01-08

Fem heta aktier

wysiwyg_image

Här är analyshusets absoluta toppval.

Fem aktier och fyra fonder.

Av helt olika slag.

Söderberg & Partners har utsett sina favoriter för veckan.

Stockholmsbörsen har inlett 2018 piggt. Breda OMXSPI-indexet är upp omkring 3 procent sett över de inledande handelsdagarna.

Söderberg & Partners ser en extra positiv framtid för fem olika bolag. Det skriver det ansedda analyshuset i en rykande, färsk veckoanalys.

Aktierna som lyfts

  • Millicom.

Tjänstetillväxten i Latinamerika har blivit av positiv karaktär på nytt. Visst, en investeringstakt som ökar sätter sina spår i lönsamheten, men det är också något som är väldigt viktigt ur ett strategiskt perspektiv. Ett möjligt utträde ur Afrika skulle kunna få ännu mer fart på bolaget, dessutom, menar Söderberg & Partners.

  • Assa Abloy.

Förutsättningar som ser goda ut på lång sikt, stark konjunktur, möjligheten att göra förvärv och lättare jämförelsetal. Där är några av ljuspunkterna som analyshuset ser i låsbolaget. Hög tillväxt, spridd geografisk exponering, en växande e-handel och en premiumvärdering är andra saker som uppskattas när det handlar om Assa Abloy.

  • Nibe.

En växande europeisk byggmarknad passar Nibe som handen i handsken och ger viktig trygghet på längre sikt. Värderingen är av låg karaktär. Söderberg & Partners ser även en uppsida i att Nibe har en stark organisk tillväxt, driven av en låg penetrationsgrad av värmepumpar utanför Sverige, medan ytterligare förvärv också kan adderas till verksamheten.

  • Securitas.

Framfarten i USA sätter Securitas i en bra sits. Ett fint kassaflöde och möjliga förvärv ger goda förutsättningar att utvecklas positivt tillväxtmässigt. Söderberg & Partners uppskattar de defensiva kvaliteterna som bolaget har, och anser att potentialen inte riktigt går att se i aktiens värdering.

  • Getinge.

Interna bekymmer och svag tillväxt har satt Getinges aktie under press. Men Söderberg & Partners ser stora chanser för bolaget att vända kursutvecklingen. En ny vd, Mattias Perjos, är på plats sedan slutet av mars 2017. Analyshuset menar att en starkare balansräkning, efter nyemissionen, och större möjligheter till god tillväxt ger ett lockande läge.

Fokus på fonder

Söderberg & Partners ger mycket ros till fyra olika fonder.

JPM Europe Strategic Growth, fokuserad på europeiska tillväxtbolag, Danske invest Sicav Europe Small Cap, som investerar i små- och medelstora bolag i Europa, är två av dessa.

En svensk duo, Cliens Sverige Fokus och Nordea Småbolagsfond Sverige, platsar också på listan över toppval.