Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-19

Fem heta aktier

wysiwyg_image

Här är ansedda analyshusets absoluta toppval.

Ny vecka innebär en uppdatering av Söderberg & Partners fem favoritaktier.

Bolag av helt olika karaktär slår sig in på listan.

MISSA INTE: Här är nya aktietips från Börsveckan

Millicoms val att minska sin verksamhet i Afrika och i stället satsa på att växa inom kabelverksamheten i Latinamerika drar ned risken i bolaget. Tjänsteintäktstillväxten är positiv och flera saker pekar mot att bolaget har en tid av mer stabil tillväxt framför sig. De senaste årens fokus på att förbättra kostnadseffektiviteten gör att det finns fina förutsättningar för en operationell hävstång, menar Söderberg & Partners.

Avsättningar för olönsamma projekt har inneburit vinstvarningar och ett skadat förtroende. Söderberg & Partners tror dock att en ny ledning, med Tomas Carlsson som tillträdande vd, ett kostnadsbesparingsprogram som satts igång och en stark finansiell ställning kan få NCC:s aktie att gå i rätt riktning. Analyshuset lyfter även fram att direktavkastningen är positiv och att värderingen är av ett attraktivt slag.

SE ÄVEN: DI: ”Köpläge i lågriskförvärvaren”

De goda förutsättningarna på längre sikt finns kvar. Nibes organiska tillväxt, som Söderberg & Partners gillar, drivs av en låg penetrationsgrad av värmepumpar utanför de svenska gränserna. Samtidigt finns det även alla möjligheter att göra förvärv som stärker bolaget ytterligare.

Securitas defensiva kvaliteter och en omjusterad affärsmodell, som är mer fokuserad mot teknikbaserade tjänster, är ett par aspekter som får Söderberg & Partners att gilla bolaget. Den organiska tillväxten får också beröm och antas kunna vara stabil under 2018. Securitas balansräkning gör det också fullt möjligt att svara för förvärv som gör vinsttillväxten ännu bättre, anser analyshuset.

LÄS OCKSÅ: ”En krasch innebär fantastiska möjligheter att köpa fina aktier på rea”

Söderberg & Partners framhåller att ett gäng interna problem har satt press på Getinges aktie. Analyshuset är samtidigt övertygat om att den starka orderingången i det fjärde kvartalet 2017 har lagt en grund för att bolaget ska kunna nå sitt långsiktiga mål när det handlar om organisk tillväxt på 2–4 procent. Söderberg & Partners är tydligt med att de var lite väl tidiga med att tro på en vändning för bolaget, men att förväntningarna på 2018 är ytterst små och att Getinge fokuserar på att sänka sina relativa kostnader.

YTTERLIGARE LÄSNING: Ordförande miljonköper – klädbolaget rasar vidare

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.