Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-14

Fem spännande aktier

wysiwyg_image

ANALYSGUIDEN: Ny vecka och nya intressanta aktietips från det omtyckta analyshuset Söderberg & Partners. 

Millicom fortsätter sin strategi av att skala ner i Afrika och fokusera på tillväxt inom kabelverksamheten i Latinamerika vilket ger bolaget en lägre risk. Tjänsteintäktstillväxten har studsat tillbaka till att ha blivit positiv och mycket tyder på att bolaget går in i en period av mer ihållande tillväxt, menar Söderberg & Partners. Tillsammans med ett ökat fokus på kostnadsbesparingar ses Millicom som en intressant investering. 

Avsättningar för olönsamma projekt har inneburit vinstvarningar och ett skadat förtroende. Söderberg & Partners tror dock att en ny ledning, med Tomas Carlsson som tillträdande vd, ett kostnadsbesparingsprogram som satts igång och en stark finansiell ställning kan få NCC:s aktie att gå i rätt riktning. Analyshuset lyfter även fram att direktavkastningen är positiv och att värderingen är av ett attraktivt slag.

SE ÄVEN: Analys-FastPartner

Nibes visar upp en fin organiska tillväxt, vilket Söderberg & Partners gillar, tillväxten drivs av en låg penetrationsgrad av värmepumpar utanför Sveriges gränser. Med goda förutsättningar för ytterligare förvärv ser analyshuset fortsatt värde i bolaget. 

Med en stark balansräkning och god organisk tillväxt ses Securitas som köpvärd enligt Söderberg & Partners. Verksamheten har ökat sitt fokus mot teknikbaserade tjänster samtidigt som den starka balansräkningen möjliggör för potentiella förvärv för att stärka bolagets resultat, menar analyshuset. 

LÄS OCKSÅ: Analys-COOR

Med en attraktiv värdering ser Söderberg & Partners fortsatt uppsida i ABB. Trots den rådande kritiken mot ledningen och ett pausat återköpsprogram finns mer att hämta i akiten, analyshuset lyfter fram att verksamheten är sencyklisk och att bolaget bör gynnas av detta i nuvarande marknadsklimat. 

YTTERLIGARE LÄSNING: Analys- Net Trading Group

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.