Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-23

FENIX: LÅNGSAMMARE ÅTERHÄMTNING TYSKLAND OCH BENELUX

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Benelux och Tyskland har återhämtat sig långsammare och påverkat Fenix Outdoors verksamhet negativt under kvartalet.

"Speciellt den sena tyska öppningen har påverkat oss. Överraskande nog har det påverkat Brands mer än vår detaljhandel. Detta då många av Brands detaljhandelskunder har drabbats i år", skriver styrelseordförande Martin Nordin i rapporten för det andra kvartalet.

Anledningen uppges vara de längre och hårdare restriktioner och kundernas begränsade förmåga att kompensera butiksförsäljningen med digital försäljning.

Sammantaget har detta inneburit en långsammare återhämtning än väntat och eftersom dessa är bolagets största marknader hämmade det den totala utvecklingen trots att nästan alla andra marknader uppvisade "betydande förbättringar", enligt styrelseordföranden.

Beträffande bolagets tredje kvartal uppger Martin Nordin att Brands och Global sales har en "sund orderbok", vilket betyder att det ser lovande ut, men att bolaget måste beakta riskerna för ytterligare problem från pandemin.

Bolaget upplever hot och stora problem från produktions- och containersituationen i Asien. Den nuvarande leveranssituationen ser tillfredställande ut, men det finns risk för leveransförseningar. Styrelseordföranden hoppas dock att det bara innebär att detta driver försäljningen in i det fjärde kvartalet.

Problemen innebär dock att bolaget fått betala mer för frakt vilket kan ge en negativ effekt på bruttomarginalerna.

"Jag vet att det här låter lite pessimistiskt, men jag är faktiskt inte pessimistisk. Jag/vi använder det här för att leta efter nya möjligheter", skriver Martin Nordin som tror att bolaget är i stånd att utnyttja de möjligheter som det innebär, även om det alltid är en balans mellan försiktighet och handling som gör det möjligt för bolaget att lyckas.

"En stark balansräkning gör att vi kan ta risker och därmed utnyttja möjligheter utan att riskera för mycket."
Författare Direkt-SE