Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

FERRONORDIC: MARKNADER KOMMER MINSKA 2020 MEN BOTTEN NÅDD - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trenderna i marknaden till följd av corona från det andra kvartalet har fortsatt in i det tredje. Ferronordics vd Lars Corneliusson räknar med att bolagets marknader kommer att minska under 2020, men att botten har passerats.

"Samtidigt som vi har anpassat oss och hanterat dessa utmaningar väl under kvartalet så erkänner vi att framtiden förblir osäker", skriver han i rapporten för det andra kvartalet 2020.

Det andra kvartalet var det starkaste andra kvartalet någonsin för bolaget där samtliga verksamheter i Ryssland bidrog till prestationen. Detta utan statliga stöd, konkluderar vd:n och lyfter fram att även bolagets nya enhet som säljer konstruktionsutrustning växte trots att marknaden vek med 40 procent.

Vd:n konstaterar även att eftermarknadsförsäljningen i Ryssland ökade trots svårigheter att nå kundernas faciliteter.

På den för bolaget sedan januari nya marknaden Tyskland sjönk marknaden för nya lastbilar med 50 procent, vilket påverkade försäljningen negativt. Efterfrågan på service och delar var mer stabil men minskade även den.

"Den pågående pandemin påverkar inte bara marknaden, men orsakar även fördröjningar i våra ansträngningar att implementera nya system och förbättringar av verksamheten", skriver Lars Corneliusson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.