Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-23

FINANS: AFFÄR VÄRD 15 MDR USD MELLAN REFINITIV OCH LSE GRANSKAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) EU:s konkurrensutredare har tagit upp Refinitivs affär med Londonbörsens operatör, LSE, för granskning. Affären är värd 15 miljarder dollar.

EU-kommissionen har "som väntat" uttryckt oro över att sammanslagningen av LSE och finansdataleverantören Refinitiv ska snedvrida konkurrensen, bland annat inom europeisk räntehandel.

"Kommissionen har preliminära frågor som följer den föreslagna transaktionen. Konkurrenter i konsoliderade realtidsdataflöden och it-tjänster kan stängas ute från tillgång till Londonbörsens data", skriver EU i ett pressmeddelande.

LSE har inte erbjudit några eftergifter för att undvika utredningen, men nu har börsoperatören fram till och med den 27 oktober på sig att övertyga kommissionen om att konkurrensen inte ska hotas, annars riskerar affären att stoppas.

EU-granskningar är dock inget nytt för LSE. 2016 stoppade kommissionen en affär där LSE försökte förvärva tyska Deutsche Börse, något som visade sig ogörligt efter konkurrensutredarnas krav på avyttring av verksamhet från Refinitiv.

I den nu aktuella affären köper LSE Refinitiv från ett konsortium lett av Blackstone.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.