Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-10

FINANS: BONUS FÖR BANKANSTÄLLDA KAN SJUNKA DRASTISKT - RAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De flesta anställda på Wall Street kan räkna med drastiskt sänkta bonusar i år, samtidigt som många jobb kan komma att försvinna.

Det skriver konsultfirman Johnson Associates i en rapport som Reuters har tagit del av.

Banker har bland annat fått öka reserveringarna för kreditförluster. Detta är något som väntas slå mot incitament, så som bonusar, enligt rapporten.

Anställda inom bland annat hedgefonder, kapitalförvaltning, private equity och kommersiella banktjänster kan räkna med att bonusarna sjunker med så mycket som 30 procent, bedömer konsultfirman.

Däremot är det sannolikt att handlare och investmentbankers som jobbar inom så kallad underwriting kan få ta del av en högre bonus under 2020 i jämförelse med 2019, slår Johnson Associates fast.

Efterfrågan på "underwriters" har varit hög sedan i mars då bolag har behövt ta in kapital under pandemin, vilket lett till rekordvolymer.

Vidare framgår det av rapporten att personalnedskärningar inom olika banksegment väntas dra i gång senare i år eller i början av nästa. Alan Johnson, rapportens författare, har talat om att nedskärningarna kan bli "signifikanta", enligt Reuters.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.