Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

FINANS: KLARNA LANSERAR SPARKONTO MED RÄNTA PÅ 0,96%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fintech-bolaget Klarna lanserar ett sparkonto med rörlig ränta vid för närvarande 0,96 procent. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Det framgår av ett pressmeddelande där bolaget beskriver räntan som "mycket konkurrenskraftig".

Klarna erbjuder även sparkonton med bindningstid med högre ränta. Även de kontona omfattas av den statliga insättningsgarantin.

"Vi är på en spännande resa från en ren betalningsleverantör till ett omfattande shoppingekosystem. Sparande är en central del av shopping och det har länge funnits en efterfrågan på sparkonton från våra kunder. Vår produktutveckling utgår alltid ifrån om vi tillför något och skapar värde för konsumenter, och sparkonton är ju varken nytt eller unikt. Men med tanke på hur många svenskar som har sina sparpengar på konton helt utan ränta så ser vi att det finns en plats på marknaden för ett konsumentvänligare sparkonto", säger David Fock som är global produktchef på Klarna.

De fyra storbankerna i Sverige erbjuder i regel nollränta på sparkonton med rörlig ränta utan bindningstid. Bland de aktörer som erbjuder högre ränta utan bindningstid återfinns exempelvis SBAB som för närvarande erbjuder 0,50 procent, Hoist som erbjuder 0,60 procent och Svea Direkt som erbjuder 0,65 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.