Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-01

Fingerprint har utvecklat ultraljudssensorsteknik

Fingerprint Cards har utvecklat en ultraljudssensorteknik med syftet att möjliggöra att fingeravtryck kan avläsas var som helst på en skärm på en smartphone eller annan enhet.

"Fingerprints förväntar sig att samverka med nyckelkunder under den första halvan av 2018 för att vidareutveckla tekniken och föra ut den på massmarknaden", skriver bolaget i ett pressmeddelande med anledning av bolagets evenemang "Technology Update", som hålls på eftermiddagen.

Bolaget uppger att en allt större del av FoU-resurserna har omfördelats från kapacitiva sensorer i mobiler till annan teknik, varav en är in-display-sensorteknik. Fingerprints började utveckla in-display-teknik för fingeravtrycksigenkänning i slutet av 2016.

Fingerprints ambition är att möjliggöra för användare att autentisera sig genom att placera sina fingrar var som helst på en smartphones skärm. Därmed försvinner behovet av en fysisk knapp. Detta står även i kontrast till andra in-display-sensorteknologier där fingeravtryck endast kan avläsas i ett litet dedikerat område på skärmen, skriver Fingerprint.

"Jag är väldigt glad över vår in-display-teknik. Den är verkligen innovativ och gör att fingeravtrycksigenkänning kan utföras på nya sätt på många olika ytor. Jag kan se många potentiella applikationsområden, men vårt första fokus är naturligtvis användningen i avancerade smartphones", säger vd Christian Fredrikson i en kommentar enligt pressmeddelandet.

Aktien stiger

Fingerprints aktie är upp över 10 procent vid 10.40-tiden på onsdagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.