Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

FIREFLY: LÄGRE RESULTAT OCH OMSÄTTNING 2 KV, ORDERINGÅNG +16%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Firefly, som är verksamt inom brandskyddslösningar, redovisar ett nettoresultat på -2,2 miljoner kronor (1,3) för det andra kvartalet 2020.

Rörelseresultatet försämrades till -2,0 miljoner kronor (1,7) och nettoomsättningen sjönk 24 procent till 47,4 miljoner kronor (62,7).

"Omsättning och lönsamhet påverkades negativt av de nedstängningar och reserestriktioner som varit rådande sedan mars månad. Detta ledde till att många leveranser försenades och att vi inte har haft möjlighet att utföra service och sälja reservdelar hos våra kunder så som planerat. Svackan inom oljeindustrin har också lett till att försäljningen av komponenter, främst flamdetektorer, har minskat avsevärt", skriver vd Lennart Jansson i rapporten.

Fireflys orderingången steg däremot 16 procent till 79,5 miljoner kronor (68,6) och orderstocken ökade under kvartalet till 83,4 miljoner kronor (51,3).

"Årets andra kvartal resulterade för Fireflys del i rekordhög orderingång för systemförsäljningen inom affärsområdet Industriapplikationer. Det långsiktiga arbetet med att lansera nya produkter och att kontinuerligt bygga ut vår försäljningsorganisation bidrar till fortsatt tillväxt", skriver Lennart Jansson.

Han sammanfattar med att läget för Firefly i nuläget "känns stabilt".

"Den välfyllda orderboken ger oss en trygghet i verksamheten på medellång sikt. Efterfrågeläget mätt som förfrågningar från våra kunder är fortsatt på en bra nivå. Vi börjar succesivt se en bättre balans mellan orderingång och leverans", skriver han.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.