Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-01

First Venture Sweden AB: Nytillträdd VD kommenterar om First Ventures framtidsvisioner

Under morgonen den 1 november 2021 tillträdde David Wendel som ny VD på First Venture Sweden AB (se pressrelease här (https://news.cision.com/se/first-venture-sweden-ab/r/david-wendel-tilltrader-som-vd-for-first-venture-sweden-ab,c3444694)).

I samband med tillträdet gav David Wendel en intervju där bland annat Bolagets framtidsvisioner och den senaste investeringen, i neurofeedback-bolaget Mendi Innovations AB, diskuterades.

Se intervjun här (https://www.youtube.com/embed/itLVxCn-NBQ).

Avseende investeringen i Mendi Innovations AB säger David Wendel följande:

"Vi är väldigt imponerade av entreprenörsteamet bakom Mendi. På kort tid har teamet gjort stora framsteg och positionerat sitt varumärke för att bli marknadsledande."

På frågan om hur planerna ser ut för den närmaste framtiden svarar David Wendel:

"Vi vill fortsatta investera enligt vår sunda och långsiktiga, men ändå aktiva, investeringsplan som bygger på att identifiera onoterade tillväxtbolag med starka entreprenörsteam. För att identifiera bolag med stor tillväxtpotential följer vi i dagsläget över 2000 bolag inom branscherna teknik, hälsa och hållbarhet. Bolagen som uppvisar störst potential granskar vi närmare, där en analys av entreprenörsteamet är en viktig komponent för att förstå bolaget långsiktiga potential."

David Wendel kommer närmast från Daniel Wellington AB där han ansvarat för tillväxtbolagets expansion och affärsutveckling. David har även en bakgrund från advokatbyrå samt H&M-gruppen där han bland annat arbetat med globala tillväxt- och expansionsfrågor. David har bland annat en jur.kand. från Stockholms universitet och en utbildning inom Sustainable Finance & Investments från Harvard University.

För vidare information, vänligen kontakta:
Peter Werme, styrelseordförande, First Venture Sweden AB
Tel: +46706267899
E-post: peter.werme@first-venture.se

Om First Venture Sweden AB (publ)

First Venture investerar i starka entreprenörsteam inom teknik, hälsa och hållbarhet. Bolaget
investerar i både onoterade och noterade tillväxtbolag och är en långsiktig, aktiv ägare med ett nära samarbete med entreprenörsteamen i portföljbolagen. Bolaget har sitt säte i Stockholm.

First Venture-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market och handlas under kortnamnet FIRST B. Ytterligare information finns på bolagets hemsida; www.first-venture.se.

Författare Cision