Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-15

Fluicell har idag mottagit köporder från Oblique Therapeutics AB avseende ett Dynaflow® Resolve-system

VD Victoire Viannay kommenterar:

"Vi är naturligtvis mycket stolta över att Oblique har valt att investera i ett Dynaflow® Resolve-system. Fluicell har sedan tidigare utfört kontraktsforskning på uppdrag av Oblique och att de nu väljer att köpa ett Dynaflow Resolve-system är ett tecken på att Fluicells produkter och kunnande åtnjuter ett stort förtroende bland forskningsaktörer."

Dynaflow® Resolve är ett instrument som hjälper forskningsinstitutioner med sekundärscreening av läkemedel som påverkar jonkanaler. Fluicell säljer Dynaflow® Resolve genom ett globalt exklusivt licensavtal med Cellectricon AB. Fluicell har utöver Dynaflow® Resolve två etablerade produkter, BioPen® och den nyligen lanserade Biopixlar®.

Om Oblique

Oblique är ett privatägt svenskt bioteknikföretag som utvecklar innovativa nya läkemedel för allvarliga sjukdomar, med ett stort otillfredsställt medicinskt behov, med fokus på smärta och avancerad cancer. Bolaget använder AbiprotTM, en egenutvecklad, nästa generations, antikroppsplattform som kan generera antikroppar med programmerad funktion mot hela det humana proteomet. Portföljen består av fyra interna program - tre antikroppskandidater: aKRAS vid avancerad cancer, aTRPA1 och aTRPV1 för smärta; samt småmolekylprogrammet OT-1096 som utvecklas mot trippelnegativ bröstcancer. Dessutom har bolaget två antikroppsprogram i samarbete med Pharma-bolag.

För mer information, vänligen kontakta:

Victoire Viannay, VD, +46 (0) 763 07 03 27, victoire@fluicell.com

Denna information är sådan information som Fluicell AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 juni 2020.

Författare Fluicell

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.