Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-12

FLUOGUIDE: REDEYE INLEDER BEVAKNING, BASVÄRDE 98 KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Redeye har inlett bevakning av det danska medicinteknikbolaget Fluoguide med ett rimligt värde för aktien på 98 kronor i ett basscenario.

Det framgår av en analys på tisdagen.

Värderingsintervallet sträcker sig från 35 till 146 kronor per aktie i ett så kallat "bear"- respektive "bull"-scenario.

Fluoguide utvecklar optiska produkter som vägleder vid kirurgiska ingrepp. Produkterna binder sig till cancerceller som då lyser upp och de är avsedda att användas för att precist kunna avlägsna tumörer i vävnaden.

Bolaget är på väg att slutföra en fas 1/2-studie där säkerhet och effekt av produkten FG001 hos patienter med aggressiv hjärncancer, som genomgår neurokirurgi, ska undersökas. Företagets mål är marknadsgodkännande för FG001 under 2025.

Enligt Redeye innebär solida säkerhetsdata från fas 1/2 och ett gynnsamt regulatoriskt ramverk en relativt hög sannolikhet för godkännande för FG001 i aggressiv hjärncancer – Redeye uppskattar sannolikheten till 18 procent.

Den adresserbara patientpopulationen i aggressiv hjärncancer är enligt Redeye relativt liten. Men då FG001 riktar sig till uPar, en molekyl som finns i de flesta solida tumörer, finns en tydlig tillväxtväg mot vanliga cancerformer. När fas 1/2-data om aggressiv hjärncancer finns planerar Fluoguide att initiera fas 2-studier med FG001 i lung- eller bröstcancer nästa år. Genom att kombinera aggressiv hjärncancer, lungcancer och bröstcancer uppskattar Redeye en potentiell högsta försäljning av FG001 på 1,64 miljarder dollar 2034.

Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten.

Redeye anser att marknaden har erkänt Fluoguides potential och analyshusets värdering i ett basscenario, 98 kronor, ligger också relativt nära aktiens aktuella kurs. Fluoguides aktie var vid 10.20-tiden på tisdagen upp 2 procent till 99:20 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.