Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-25

Föreslår saftig extrautdelning: ”Förmånligt”

wysiwyg_image

Sjukvårdsföretaget Capio kallar till extra bolagstämma den 12 oktober för att besluta om styrelsens förslag om godkännande av avyttringen av Capio Frankrike. Capio meddelar nu även att likviden från transaktionen, om affären godkänns, delvis kommer att användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis överföras till aktieägarna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Värdeöverföringen till aktieägarna väntas uppgå till 1,8-2,1 miljarder kronor, motsvarande 13-15 kronor per aktie baserat på nuvarande antal aktier.

"Detta leder till en förmånlig återbetalning till aktieägarna samtidigt som det säkerställer en ändamålsenlig kapitalstruktur för Capio. Capio kommer ha ett betydande utrymme för fortsatta investeringar, satsning på digitalisering, specialisering och kompetensutveckling i Norden till nytta för patienter, anställda och sjukvårdssystemen i stort", skriver Capio som även uppger att bolaget kommer att fortsätta konsolidera den fragmenterade nordiska marknaden.

En extra bolagsstämma kommer att sammankallas efter genomförandet av Frankriketransaktionen för att besluta om exakt belopp och formen för värdeöverföringen. Genomförandet av transaktionen beräknas ske den 31 december 2018.

Ramsay Générale lade i juli ett bud på Capio om 48:50 kronor per aktie, ett bud som Capios styrelse senare avvisade. Därefter tecknade Capio avtal om att sälja sin verksamhet i Frankrike och aviserade avsikt att göra detsamma med verksamheten i Tyskland för att fokusera på Norden.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.