Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

Första patentet i USA för ICOres®

United States Patent and Trademark Office har meddelat att de avser att godkänna (Notice of Allowance) ett patent avseende Iconovos inhalatorplattform, ICOres. Iconovo har sedan tidigare godkända patent på ICOres i Sverige, Europa (EPO), Japan samt Kina. Patentet beskriver den teknologi som används i Iconovos många kundprojekt bland annat generisk Symbicort©.

”USA är världens största marknad. Ett godkänt patent i USA gör att vi nu kan intensifiera vår globala affärsutveckling. Detta patent innebär att ICOres har ett brett internationellt patentskydd vilket ökar värdet av vår produktportfölj”, säger Johan Wäborg, VD.

Kontakter


Johan Wäborg, VD
+46 707 78 51 71
johan.waborg@iconovo.se

Om Iconovo


Iconovo grundades 2013 av personer med lång erfarenhet inom inhalationsutveckling. Bolaget utvecklar inhalatorer med tillhörande läkemedelsberedning som främst används för att behandla astma och KOL men Iconovo besitter även kompetens att utveckla produkter för nya typer av inhalerade läkemedel som tex vacciner.

Genom att samarbeta med Iconovo kan läkemedelsföretag och generikabolag få tillgång till en komplett läkemedelsprodukt och slipper därmed de komplicerade och kostsamma tidiga stegen i utvecklingsfasen. Iconovo licensierar ut sina patenterade produkter till sina kunder och erbjuder en snabbare väg till inhalationsmarknaden med lägre risk och till en lägre kostnad.

Mer information om verksamheten finns på www.iconovo.se.

Företaget är baserat i Lund och Iconovos aktie (ticker ICO) är listad på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm sedan 6 april 2018. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, Box 7405, SE-103 91 Stockholm, telefon +46 8 463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se.

Bifogade filer


Första patentet i USA för ICOres®

Författare Iconovo

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.