Du är här

2018-02-20

Fortsatt motvind för Lexington

wysiwyg_image

Lägre resultat

Kläd- och inredningsbolaget Lexington, som är listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på 4,0 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (5,5).

Bruttomarginalen uppgick till 68,4 procent (63,3). Ebitda-resultatet blev 6,2 miljoner kronor (8,4).

Omsättningen uppgick till 76,7 miljoner kronor (84,1).

"Under årets sista kvartal fortsatte den snabba omstruktureringen i handeln med minskad efterfrågan i de traditionella försäljningskanalerna och en ökad omsättning Online. Samma sak skedde hos oss där försäljningen till våra traditionella återförsäljare minskade", skriver vd Kristina Lindhe.

Stigande försäljning online

Försäljningen i den egna webbshop steg med 31 procent och lanseringen av ny webbshop i september uppges ha tagits emot positivt av kunderna. Försäljningen i bolagets egna butiker i Norden ökade med 2 procent under kvartalet.

"Sammanfattningsvis ökar vi vår totala Onlinehandel och har en stabil omsättning i våra egna butiker, men tappar försäljning till de fysiska återförsäljarna. Än så länge har vi inte klarat att kompensera för det försäljningstappet fullt ut genom ökningar i våra egna butiker och Online", skriver vd.

Kristina Lindhe uppger vidare att man under 2018 kommer stänga ett par mindre lönsamma butiker i Norden och samtidigt öppna nya butiker i köpcentrum där man ser potential.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.