Du är här

2017-10-11

Fortsatt rally i Asien

wysiwyg_image

Styrkan på de asiatiska börserna stod sig även på onsdagen och regionen bjöd på breda uppgångar i spåren av gårdagens fortsatta optimism på Wall Street.

Tokyobörsens Nikki 225-index handlas nu på nivåer som inte setts sedan 1996 och onsdagens uppgångar eldades främst på av dagligvarubolagen och finanssektorn.

Det japanska stålbolaget Kobe Steel fortsatte dock att rasa. Efter tisdagens fall på 20 procent bar det ytterligare 18 procent utför då bolaget nu delvis bekräftat mediauppgifter om förfalskad statistiken kring hållbarheten för vissa aluminium- och kopparprodukter.

Sanrio, ägare av Hello Kitty-varumärket, backade 10 efter att svag försäljningsutveckling i Japan och dåliga utsikter i USA och Europa fått bolaget att sänka sina utsikter.

Sydkoreanska börsen stack ut på uppsidan i regionen genom att avancera 1,1 procent. LG Electronics steg 8 procent efter en kvartalsrapport som överträffat förväntningarna och drog med sin Samsung som noterades 2,5 procent upp.

Även börsen i Taiwan, som haft stängt i två dagar, fick draghjälp från elektroniksektorn och huvudindexet Taiex var 1,1 procent upp.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.