Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-12-29

Välj utdelande bolag - tre aktier att köpa nu

wysiwyg_image

Flera experter spår att 2023 kommer att innebära en nedgång i ekonomin, och kanske till och med en lågkonjunktur. Detta kan dra ned redan pressade aktiekurser.  

Vilka bolag ska man då investera i?

Med anledning av de dystra prognoserna så rekommenderar därför fondbolaget Algers förvaltare Greg Adams investerare att lägga fokus på bolag med starka kassaflöden och balansräkningar. Alltså bolag som kan klara av hårdare ekonomiska tider.  

I en intervju med finanssajten Marketwatch säger Greg Adams att han väljer att investera i bolag som ger ett högt fritt kassaflöde. Dessa pengar menar han kan användas till att köpa eller höja befintliga utdelningar eller betala aktieåterköp och förvärv. Utefter denna strategi kategoriserar fonden tre olika typer av aktier som är intressanta: ”utdelningsledarna”, ”utdelningshöjarna” och ”kassaflödeskungarna”.

I intervjun lyfter han ett bolag inom varje kategori. 

Bland utdelningsledarna placerar han bland annat Verizon, en teleoperatör med direktavkastning på 6,8 %. Home Depot tar plats bland utdelningshöjarna och en av kassaflödeskungarna är enligt Greg Adams Alphabet. Trots att bolagets A-aktie har rasat nästan 40 % under året så menar förvaltaren att bolaget är ”välpositionerat” på längre sikt, inte minst tack vare sin molnverksamhet. 

Författare Jessika Bouveng