Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-23

FOXCONN: SER "MYCKET LJUS FRAMTID" I INDIEN, FÖRDJUPAR SATSNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kontraktstillverkaren Foxconn, som bland annat har kontrakt på Apples Iphone, ska fördjupa bolagets satsningar i Indien och kommer inom de närmaste månaderna att presentera en plan i ärendet, enligt uttalanden från ordföranden Liu Young-way.

Det var vid den årliga bolagsstämman som Liu Young-way stod för uttalandena om världens folkrikaste nation. Indien har en av de mest gynnsamma tillväxtutsikterna av alla länder i världen, sade han enligt Reuters.

"Vi har beslutat att ta nya bestämda steg och inom de närmaste månaderna kommer vi offentligt ge besked om vilka dessa steg är. Men jag kan säga så mycket som att vi kommer att investera", sade Liu Young-way.

Foxconn har i ett tidigare skede uppgett att den svåraste fasen av coronaviruspandemin, som tvingade bolaget till massstopp i fabriker i bland annat Kina, är över. En ny virusvåg kan dock bli besvärande i ett nästa skede, medgav ordföranden.

Bolaget, som också går under namnet Hon Hai Precision Industries, har spått att den sekventiella tillväxten ska vara i tvåsiffriga procenttal efter det "specialfall" som utgjorde det första kvartalet, enligt Liu Young-way.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.