Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-27

Fram: Fram^ tecknar samarbetsavtal med 3top om att utveckla sydkoreanska Lottes e-handelsplattform

FRAM^ TECKNAR SAMARBETSAVTAL MED 3TOP OM ATT UTVECKLA SYDKOREANSKA LOTTES E-HANDELSPLATTFORM

FRAM SKANDINAVIEN AB ("Fram^" eller "Bolaget") tecknar inom ramen för affärsområdet Standing Teams ett avtal värt cirka 6 968 900 000 VND (motsvarande cirka 2 509 TSEK1, eller ca 31 % av Fram^s rapporterade helårsomsättning för 2016).

Fram^ arbetar sedan tidigare direkt och lokalt med Lottes Vietnamesiska dotterbolag på ett mindre projekt. Avtalet som Fram^ sluter idag innebär ett signifikant utökat utvecklingsarbete på Lotte.vns e-handelsplattformar och därför sker samarbetet i form av ett konsortium tillsammans med det sydkoreanska IT-utvecklingsbolaget 3top. Det nya samarbetet förväntas påbörjas omgående och avser framförallt arbete med marketplace- delen av Lotte.vn samt optimering av systemarkitektur för att förbättra laddningstider samt övrig prestanda på e-handeln på Lotte.vn.

"Det nya samarbetet med Lotte innebär inte bara en mycket bra ökning av bolagets intäkter, det öppnar även upp för fler potentiella marknader och kunder i framförallt Asien på grund av Lottes starka ställning och varumärke. Avtalet är ett resultat av teamets hårda arbete samt konstanta strävan att alltid erbjuda den högsta kvalitn på IT-utveckling", säger Max Bergman, VD på Fram^.

Kort om Lotte Group

Lotte Group är ett av Koreas största konglomerat med runt 150 000 anställda globalt. Bolagsgruppen är en av de större utländska investerarna i Vietnam.

Kort om 3top

3top är ett Korea-baserat IT-utvecklingsbolag som specialiserar sig på e-handelsplattformar och har ett mångårigt samarbete med Lotte Group.

1 Vid VND/SEK per 26 oktober 2017

Stockholm den 27 oktober 2017

För ytterligare information, vänligen kontakta
Max Bergman, VD
Telefon: +84-120 724 6216
E-post: max.bergman@wearefram.com mailto:max.bergman@wearefram.com

Stefan Di Rolfo, vVD & Investor Relations ansvarig
Telefon: +46 8 124 00 425
E-post: stefan.dirolfo@wearefram.com mailto:stefan.dirolfo@wearefram.com

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB, 08-5030 1550

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Fram Pressrelease 2017-10-27.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21386

Kort om Fram^

Fram^ bedriver verksamhet inom två affärsområden - företagsbyggande inom ramen för affärsområdet Venture Building samt IT-utveckling inom ramen för affärsområdet Standing Teams. Ledningsgrupp och styrelse i Fram^ har över 60 års gemensam erfarenhet av bolagsbyggande och investeringar, framförallt i tillväxtmarknader. Bolagsledningens samlade erfarenheter från globala och regionala ledare som Kinnevik, Cevian Capital, McKinsey, Rocket Internet, Ericsson, Lazada och Bima utgör en mångfacetterad och nödvändig grund för att framgångsrikt bygga bolag i tillväxtmarknader. Bolagets goda tillgång till stark digital expertis inom affärsområdet Standing Teams samt ovan nämnda erfarenheter och kompetenser hos Bolagets styrelse och ledningsgrupp utgör en symbiotisk plattform där Fram^s två affärsområden kan ta hävstång på varandra för att driva på koncernens fortsatta snabba tillväxt.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.